Skip to content Skip to footer

My’TiME & ZNA

Zaalshow – De mens een geboren lijder….

Vele vragen zich misschien af wat mij drijft, waarom ik doe wat ik doe en waarom steek ik een eigen zaalshow in elkaar??

Wel, reeds jaren lang heb ik mij ingezet voor het fysiek welzijn van mensen. Curatief en preventief, ik heb gewerkt in revalidatiecentrum De Mick (2j), op een revalidatie dienst te AZ KLINA (8j) en bij Mensura (8j) externe dienst preventie en welzijn op het werk als ergotherapeute/ergonoom.

Zelf had ik nooit fysieke klachten. Tot ik plots in 2018 werd geconfronteerd met een auto-ongeval. Mijn leven en wereld veranderde van de ene dag op de andere. Plots was ik de hulpvrager en had ik fysieke klachten maar ook kreeg ik te kampen met mentale en emotionele klachten (stress, ptss, concentratieverlies, vergeetachtigheid, hoofdpijn, chaos, niet – helpende gedachten en patronen, slecht slapen, trauma…)

Na mijn fysieke revalidatie, de intensieve zelfreflecties, mindfulness en meditatie ben ik de opleiding Toegepaste Psychologie gaan studeren. Omdat mij dit mij zo fascineerde hoe lichaam en geest zo hard inwerken op elkaar.

In 2021 studeerde ik voor de 2de maal af aan AP Hogeschool. Met een geweldig eindwerkproject waarin ik een traject ontwikkelde : This is ME om jezelf beter te leren kennen in stresssituaties. Het was tijdens Corona dus er was veel extra stress op de werkvloer in het ziekenhuis. Dit heb ik uitgevoerd voor zorgmedewerkers van ZNA in de stresskliniek van ZNA.
In deze studie kwam naar voor dat hoe beter je jezelf kent hoe minder mentale én fysiek klachten je ervaart, een mooi resultaat dus!

Het THIS IS ME – traject bied ik ook aan in het Holistisch Centrum.  Om meer bewustwording te creëren rond dit thema ontstond het idee voor de zaalshow. Zo gezegd zo gedaan…

Op een ludieke manier vertel ik in deze One Woman Show over mijn rugzak, mijn levensverhaal met mijn vergaarde wetenschappelijke en spirituele inzichten in de hoop mensen hierdoor te mogen inspireren naar meer zelfbewustwording.

Heel dankbaar dit te mogen doen met de steun van ZNA waar ik reeds verschillende jaren en nu nog steeds heel actief ben als preventiemedewerker Holistische Ergonomie. Waar we, naast houdingscorrectie, werkpostaanpassingen en hulpmiddelen ook dieper inzoomen op de (oorspronkelijke) oorzaak van de klacht(en).

 

Leave a comment