Reeds 20 jaar aan ervaring en expertise in de wondere wereld van het menselijk lichaam en Ergonomie.
Het begon in AZ Klina te Brasschaat in 2005 waar ik als ergotherapeute met collega’s op de dienst fysische geneeskunde en revalidatie de toen nieuwe multidisciplinaire rugrevalidatie heb opgestart. Opleidingen ergonomie voor patiënten werden in elkaar gestoken maar ook voor de collega – medewerkers hadden we ruimte om op de diensten de ergonomische vragen te beantwoorden.
Zo hebben we in samenwerking met Dr.Guido Gillard en Luk Wyns (acteur) een informatiefilm rond ergonomie gemaakt. Waarin dagdagelijkse taken zoals in/uit laden auto, in/uit stappen auto, heffen en tillen van boodschappen, in/uit bed, enzoverder… aan bod kwamen. Plus ook een aantal specifieke rugvriendelijke oefeningen die gegeven werden door de fantastische kinesisten. Deze video werd gegeven aan de patiënten van de MDR.
Ik zag dagdagelijks op de revalidatie mensen met zware letsels en veel (rug)lijden alsook meer en meer jonge mensen.
De passie voor het preventieve begon meer en meer te groeien. Want wat als ik het ergonomieverhaal vroeger kon delen en de mensen meer bewust kon maken dan zouden sommige misschien niet in de curatieve zorg belanden.
Van de curatieve zorg naar preventieve ergonomie was een feit in 2013 toen ik mee mocht aansluiten bij Mensura externe dienst preventie en bescherming op het werk, toen was het departement Ergonomie onder leiding van Dr.Dirk Delaruelle (Erkend Europees Ergonoom). Zo dankbaar ben ik voor deze periode want daar heb ik ook enorm veel van geleerd.
Ik ging naar bedrijven over heel België, niet enkel zorginstellingen. Ik wist veel over het menselijk lichaam maar nu leerde ik de diepe waarde van ergonomie op de werkvloer kennen. Niet enkel de theoretische kennis met opleidingen in een lokaal, neen de échte real life situaties en on-the-job trainingen, werkpostadviezen en aanpassingen enzoverder om de medewerkers zo goed als mogelijk preventief te ondersteunen.
Een hulpverlener zijn dat is een passie. In 2018 sloeg het noodlot toe. Ik raakte betrokken bij een auto-accident waarbij ikzelf van de ene dag op de andere een hulpvrager werd. Nog nooit had ik eerder een auto-accident gehad en plots krijg ik er in relatief korte tijd 2 (2020 opnieuw). Waardoor de revalidatie een lang proces is geweest. Niet enkel kreeg ik te kampen met de fysieke letsels maar ook het mentale aspect kwam hierbij kijken. Waaronder angsten en veel stress in het lichaam, wat maakte dat de fysiek klachten werden versterkt en vica versa.
Door heel dit proces zo gefascineerd geworden door de samenwerking tussen lichaam en geest ging ik verder op onderzoek door zelfstudie, diepe zelfreflecties en verschillende opleidingen.
Zo behaalde ik in 2021, via een verkort traject (door eerder behaalde vrijstellingen), in avondonderwijs de bachelor Toegepaste Psychologie aan de AP Hogeschool Antwerpen. Mijn thesis lag natuurlijk in dezelfde lijn en onderzocht de relatie tussen lichaam en geest. Zo heb ik bij ex-ZNA site Elisabeth – de stresskliniek toen onder leiding van Dr. Edel Maex (Mindfulness pionier) en Lien De Rijdt (psycholoog) mijn thesis mogen uitwerken. Mooie resultaten hebben we kunnen vaststellen en ik behaalde een grote onderscheiding voor dit werk.
Zo is het This is ME- traject geboren. In dit traject nemen we je mee buiten de comfortzone en leer je bewust te kijken naar jezelf. Hoe reageer jij in een stressvolle situatie en wat doet dit met jouw lichaam en hoe kan je hiermee omgaan is de grote insteek. Hierover heb ik ook een eigen zaalshow geschreven met als titel: De mens… een geboren lijder die ik reeds enkele malen heb mogen opvoeren.
In datzelfde jaar (2021) besloot ik met een vernieuwde visie op zelfstandige basis te starten en zo is is My’TiME Holistic Wellbeing ontstaan. Een holistische eclectische visie dus met de balans tussen lichaam en geest. Onze diensten worden aangeboden voor zowel particulieren als voor bedrijven/organisaties en zelfstandige ondernemers.
Waarom de naam My’TiME? Deze is bewust gekozen want het is uw tijd hier op aarde, de vraag is wat doe je ermee?
De quote van My’TiME is niet voor niets – “want het is uw tijd om er helemaal te zijn” een bewustwordingsproces met het doorbreken van hinderlijke patronen – waar wij heel graag bij ondersteunen.
In het My’TiME Holistisch centrum te Zoersel kan je terecht voor verschillende 1-1 coaching trajecten en groepsworkshops voor stressgerelateerde klachten (fysiek én mentaal) en het doorbreken van hinderlijke patronen.
My’TiME Holistic Wellbeing staat voor bewustmaking, kwaliteit en expertise. Zo werken we ook samen met zorginstellingen waaronder ZAS (Antwerpen) waar we verschillende Holistische Ergonomie projecten hebben lopen en samenwerken met IDEWE.
Een toekomstige ambitie is om ook op scholen meer bewustmaking te mogen creëren rond het holistisch welzijn want dit vraagt een gedrags- en cultuurverandering en dat kan maar best zo vroeg mogelijk starten.
Hoe zeggen ze dat …jong geleerd is oud gedaan… 😉
Wil je meer weten?
- My’TiME2 grow – My’TiME
- Zaalshow – De mens een geboren lijder – My’TiME
- This is ME – traject – My’TiME
- Reviews – My’TiME
- LinkedIn – Marie E.
Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek inboeken (30 min.) online als particulier en/of bedrijf om te bekijken wat we voor u kunnen betekenen?
Boek dan snel op – Maak een afspraak – My’TiME
Wat vond je van het artikel en/of heb je een samenwerking met My’TiME gehad deel gerust je ervaring hieronder in de leave a comment.